onsdag 19 februari 2014

Sugen på det heta, mjuka, saltiga - ägg med chili och fisksås



Hemma i ett mellanpass i natten, bara någon timme och en halv. Fick en sådan längtan efter hetta, chilli så det svider och det saltiga från fisksås. Lagade en mycket enkel lchf-grej.

Ja, jag vet att fisksås innehåller 4.5 gram socker per hundra gram fisksås, men några drippar skadar inte och summan av kardemumman ryms inom de strängare lchf-reglerna att inte använda råvaror med högre kolhydratinnehåll än 5 gram.

Koka äggen bara tills tredje bubblan stiger. Ta upp och spola i kallt vatten. Krossa en eller ett par torrostade chilis i en serveringsskål. Halvera äggen med en kniv och gröp ur äggröran. Dela det som gått samman med en sked. Spill i lite fisksås och rör försiktigt runt, ät och njut, hett och saltigt med den tydliga mjuka äggigheten i botten. (Ska man sedan ut och köra taxi så gurgla med SB12)