onsdag 3 augusti 2011

Ägg från Askersund



Det är en himmelsvid skillnad, så stor att den syns. Ägg från industriäggandet mot ägg från utepickande höns av lantras. Just nu gyllene gulor och med en djup gammeldags äggsmak som ligger kvar i munnen länge.

Igår jag och barnen på en 51 mil lång rundtur till trädgårdar - först i Sörmland och sedan till Askersund (mer om trädgårdarna senare).

Hos Gustaf Söderfeldt köpte vi med oss ägg och fick utstyckade fårkotletter med på köpet.

Äggen är lysande i smak med den där lilla syrligheten som färska ägg alltid har och sötma i botten istället för svavelgaskänslan man ofta får av att äta industriägg (som helt går bort när man steker dem som omelett eller använder dem i pannkakor eller andra bakverk). Det är ju för sjuttsingen så här det ska smaka, så som äggen alltid smakade förr och då menar jag långt innan burhönsidén.

Tack Gustaf Söderfeldt för att jag fick bjuda ungarna på upplevelsen till frukostmat!