onsdag 27 januari 2010

Den goda hamburgaren



Vi satte oss i bilen i akt och mening att åka och äta någonstans, men vi kunde inte ena oss för att till slut tänka ut något ställe som till exempel O'Learys för en hamburgare.
Då kläcker plötsligt Lovisa ur sig att vi faktiskt brukar göra väldigt bra hamburgare hemma.
Sagt och gjort, det blev affären istället och sedan hem och meka hamburgare med min för många, många år sedan "hamburgermaker". Och visst blev det bra och hamburgarna precis som vi ville ha dem.
När vi satt i bilen sa vi att vi skulle handskära potatis och fritera efter alla konstens regler - men den biten glömde vi bort.

Förutsättningarna:
a) Ren nötfärs "pressad" i en "hamburgermaker".
b) Isad, torrslungad spröd grönsallad
c) Tunnskuren svettad gul lök
d) Lagrad torr ost
e) Ljust surbröd från Vallentuna Stenugnsbageri, lätt smörrostat
f) Tabasco
g) Barnsliga tillbehör som bostongurka ur burk, ketchup och American Hamburgerdressing från Kavli
h) Mindre barnsliga tbh som Dijonsenap