torsdag 5 mars 2009

Blågult smör i Meny i P1



Vad ska vi göra för att få ett större utbud av smör i våra närmaste butiker?
När jag var i Lyon nyligen kunde jag räkna till ett 20 tal olika smörsorter i butiken. Varför är det inte så här? Kanske vi svenskar har glömt hur riktigt kärnat smör smakar?
Sådana frågor ställer jag i en serie om tre programinslag i Sveriges Radios Meny i P1 och inledde idag med en intervju med VDn för Lindahls i Jönköping som är en liten, men naggande god, konkurrent till den svenskdanska smörjätten.
Lindahls smör närmar sig halva priset av det "blågula" och det smakar verkligen smör - kommer från Belgien.
Senare i programserien kommer vi att få möta folk från både Arla, säljarled och gårdsproducenter.
Meningen är inte att "smälta ner" och dissa den svenska smörjätten. Svenskt smör är som mellanmjölken OK. Meningen är att visa på alternativ som smakar mer och när Lindahls idag tar strömming stekt i smör som exempel är det inte utan att man längtar efter riktigt riktig smörsmak.
Lyssna nu efter midnatt på reprisen, eller på lördag. Ladda annars ner här.