tisdag 10 februari 2009

Jordbruksminister Erlandsson i Meny från Lyon

Tabberaset och Erlandsson i Meny i P1

Så blev det alltså snabbt dags för den intervjdu jag gjorde med jordbruksministern i Lyon och för Meny i Sveriges Radio P1.
Jordbruksministern vill sätta Sverige som världsgastronomins nummer 1 och har i sin vision att fördubbla svensk livsmedelsexport till 80 miljarder på tre år.
Lyssna på intervjun och möt också Sveriges handelsminister Eva Björling i inslaget.
Gå in på SR:s hemsida.-Klicka på P1 och sedan på Meny. Fram till torsdag ligger inslaget i det senast sända programmet, efter det finns inslaget i arkivet.
Mer om Erlandssonintervjun tidigare i bloggen här.

Tillbaka till fläsket igen III: FRUKOSTMAT

Se där! Så ska en riktig frukost serveras. Och det är alldeles utmärkt gott att steka en äggulegul omelett till, /tre ägg + tre äggulor/eller varför inte en fet härlig bearnaise med rikligt med estragon i.

Tillbaka till fläsket igen II: MIDDAG

Just nu är jag väldigt mycket fläskmännska vilket kanske torde bero på GI anpassad kost. Å andra sidan åt jag åtskilligt välhängt oxkött i Lund. Igår lagade Rodjana rimmad fläsklägg med hela kokta svenska vinteräpplen till som enda garni.