måndag 18 augusti 2008

Konstra inte med fläsket!

Sidfläsket får mogna långsamt i långpanna i ugnen.

Det behövs så lite, egentligen inget alls mer än salt och peppar. Ett gott fläsk har bra smak ändå.
Idag körde jag två bitar av en fläsksida 160 grader några timmar under ösning.
Under tiden åkte vi upp till trädgården och tog upp några stånd allmogepotatis, aldrig tidigare har vi fått så rikligt under varje stånd och aldrig förr så stora potatisar.
Stuvade bondbönor med doft av tryffel

Tog med några salladsstånd också och bondbönor som spritades och doppades i hett vatten för att befrias från innerskalet sedan stuvades bönorna med egenodlad silverlök och rikligt med tryffelolja. Salladen rev jag i bitar, vitlöksstekte vitt bröd som krutonger och hade ner. vände runt med en vinägrett och ned med en näve nyriven parmesan. Fläsket kan ätas med sugrör om man så vill, så mört blir det och det smälter på tungan när fettet blivit ett med köttet.