fredag 12 september 2008

Vårrullar -Pha pea tad- Festmat



Foto: Sebastian Grönvall

Härom veckan var Rodjana engagerad i stora festligheter i ett litet format.
Det var Bostadsrättsföreningen Solhjulet i Edsberg i Sollentuna som bjöd till årligt kalas. Den här gången med vårrullar på menyn.
Rodjana ställde upp med 1400 handrullade vårrullar varav 300 vegetariska, alla frasigt nyfriterade i lika nya fritöser som köptes in för tillfället. Jazzorkester på scenen och Iranska baklava med kaffe.
Till vårrullarna serverades en gurksallad med rödlök, risvinäger och cashewnötter.

Vårrullar (Pha pea tad)

Det här behöver du:
Vårrullspapper
100g glasnudlar
400g hackade räkor, köttfärs, eller bönor.
100g böngroddar
2 msk svampsoja
1 msk socker
1 l matolja till fritering
1 äggula till ”klistring”
söt-sur chillisås och/eller plommonsås som tillbehör

Så här gör du:
Blötlägg glasnudlarna i ljummet vatten tills de är mjuka (fem minuter) Blanda glasnudlar med räkor och böngroddar i en bunkle och rör i soja och socker. Bred ut ett ark vårrullspapper. Ta en lös dl av fyllningen och lägg på pappret. Arbeta från ett av hörnen och vik degen över. Rulla till måttlig hård rulle och vik in kanterna som ett paket. Pensla lite äggula på sista fliken som limmar ihop rullen. Fritera tills gyllene i het olja. Ät nylagade med sås.

1 kommentar:

annamaria sa...

Svampsoja - menas då vanlig kinesisk soja eller är svampsoja något annat?